19 Ağustos 2015 Çarşamba

Büyük Kral Kwanggaeto


Büyük Kral Kwanggaeto
Yönetmen: Kim Jong-seon
Senaryo Yazarı: Jo Myeong-joo
Türü: Tarihi Drama
Yayınlanacağı Kanal: KBS
Yayın Tarihi: Haziran 2011
Bölüm Sayısı : 92

Oyuncular:
 Lee Tae-gon,
Jang Sin-yeong,
 Kim Jeong-hwa,
 Lee In-hye,
Lim Dae-ho,
 Jo An ,Jo Ahn ,

Konu:
 Bu tarihi dizi Goguryo'nun yeniden canlanmasına önderlik eden Büyük Kral Gwangaeto'nun hayatı hakkındadır.
 Goguryeonun 19. hükümdarıdır. (374-413, r. 391-413) Gwanggaeto the Great ismiyle nitelendirilmiştir. Korede üç krallık dönemindeki krallıklardan biri olup kuzey taraflarında sınırları yer almaktaydı. Ölümünden sonra gelen diğer takma isimleri  "Very Greatest King, Broad Expander of Territory, buried in Gukgangsang" idi. Bunların anlamı En Muhteşem Kral, Çok Geniş bölgelerin Hükümdarı, Gukgangsangda Gömülü Kraldı. Kendi zamanında Yeongnak ismini seçmişti. Hükümdarlığı sırasında ise Muhteşem ünvanını aldı ve King Yeongnak the Great adıyla anılıyordu.
 Gwanggaeto 2nun hükümdarlığı sırasında 2.yy ın ortalarında Doğu da büyük güç sahibi oldu. Kral 39 yaşında 413 yılında öldü. Amur Nehri ve Han Nehri arasındaki tüm bölgeleri Goguryeo kontrol ediyordu.
 399 yılında Baekje den gelen akınlara karşı Silla Hükümdarlığı Goguryeo yu savunma ve koruma önerisi sundu. Gwanggaeto Baekje nin başkentini ele geçirdi. Günümüzde bu başkentin ismi Seoul dur.
 414 yılında inşa edilen mezara gömüldü. Günümüzde Çin - Kuzey Kore sınırında bulunan bu mezar dünyanın en büyük mezarı olarak biliniyor.



[category Dram, Tarih]
[tags Büyük Kral Kwanggaeto,2011 ,KBS,Lee Tae Gon - Dam Duk, Gwanggaeto the Great,Kim Seung Soo,Go Woon,Im Ho, Mo Yong Bo,Oh Ji Eun,Do Young, Kore Dizileri, Uzakdoğu Dizi,]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder